sanitair kit wit

9 eigenschappen waar een goede witte sanitair kit aan moet voldoen

Stel je voor, je hebt net de hele badkamer verbouwd. Het is helemaal geworden zoals je voor ogen had. Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om het mooie resultaat te behouden. De silicon sealer van Tackmaster is een sanitair kit in wit en zorgt voor de afwerking waar jij nog heel lang blij van wordt. Maar waarom is deze siliconen sealer zo geschikt voor de badkamer? Hieronder leggen we je uit waarom.

1. Waterdicht

De badkamer is een plek die regelmatig blootgesteld wordt aan vocht. De kit die je gaat gebruiken moet dan ook waterdicht zijn. Zo voorkom je dat het sanitair beschadigd raakt door waterlekkages of andere vochtproblemen. Een goede waterdichte kit is dus noodzakelijk voor de afwerking van de badkamer.

2. Flexibel

Door te kiezen voor een flexibele witte sanitair kit voorkom je dat de kit scheurt zodra het sanitair in gebruik genomen wordt. In de badkamer wordt sanitair vaak blootgesteld aan trillingen, en thermische krimp en uitzetten. Wanneer de sanitair kit flexibel is zorgt dit voor een goede afdichting en wordt de kans op lekkages door het scheuren van de kit geminimaliseerd.

3. Hechting

Silicon Sealer siliconenkit

Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat de kit goed hecht aan het sanitair. Mede door deze eigenschap wordt voorkomen dat de kit op termijn loslaat waardoor lekkages en andere vochtproblemen kunnen ontstaan. Onze silicon sealer hecht gemakkelijk aan het sanitair waardoor de witte sanitair kit een langdurig resultaat geeft.

4. UV-bestendig

Omdat een badkamer vaak veelvuldig wordt blootgesteld aan zonlicht, is het belangrijk dat de sanitair kit die gebruikt wordt UV-bestendig is. Hiermee voorkom je dat de kit gaat scheuren of afbladdert. Ook wordt hiermee voorkomen dat de witte sanitair kit gaat verkleuren bij blootstelling aan zonlicht.

5. Chemisch bestendig

Je wilt de badkamer natuurlijk goed schoon kunnen maken. De middelen die hiervoor gebruikt worden zijn vaak behoorlijk agressief. Het is daarom belangrijk dat de kit bestand is tegen chemicaliën zoals bijvoorbeeld zout, chloor en zuur. 

6. Hardheid

De sanitairkit moet, naast dat hij elastisch is, wel goed uitharden. Zo voorkom je beschadigingen zoals krassen bij het gebruik of schoonmaken van het sanitair.

7. Gebruiksvriendelijk

Het afkitten van de badkamer kan een flinke klus zijn. Elk hoekje en randje moet afgekit worden. Vaak ook in ronde vormen. Het is daarom niet geheel onbelangrijk dat de sanitair kit makkelijk is in gebruik. Om het jezelf nog gemakkelijker te maken kun je gebruik maken van kitpistool, kitkoker tuit en kit spatels. Al deze tools kunnen je helpen bij het professioneel afwerken van de badkamer.

8. Kleurvast

Onze sanitair kit is er in verschillende kleuren waaronder wit, lichtgrijs en antraciet. Zo vind je altijd een kleur die past bij jouw sanitair. Om dit mooie resultaat te behouden is het dan ook extra belangrijk dat de kit kleurvast is.

9. Voordelig

Ben je klaar om aan de slag te gaan met het afkitten van je badkamer? Dan is het belangrijk om te weten dat Tackmaster de laagste prijzen van Nederland en België heeft. Doordat we rechtstreeks importeren vanaf de producent kunnen zowel ZZP’ers en particulieren als grote bedrijven hun producten voor de beste prijs en kwaliteit inkopen. We zijn dan ook de nummer 1 webshop op het gebied van lijmen, kitten, pu schuimen en bevestigingsmaterialen. Daarnaast hebben we een super snelle levering in zowel Nederland als België.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over onze producten? Neem dan contact op. Onze specialisten helpen jou graag verder.