Chemisch anker: hoe werkt het? En welk product heb je nodig?

Wat is een chemisch anker? Hoe werkt het? En welk doel dient het? Tackmasters is dé specialist in lijmen, kitten en PU schuimen. We leggen dan ook graag uit wat chemische verankering precies inhoudt, welke producten je het beste kunt gebruiken én hoe je profiteert van meer product voor minder geld. Wie wil dat nou niet?!

We vernieuwen ons assortiment continu om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. Dus, ben je op zoek naar hoogwaardige high tack kit, EPDM lijm of iets anders? Je bestelt het gemakkelijk en snel bij Tackmasters. Bovendien garanderen we de laagste prijzen van Nederland én België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent.

Chemisch anker: wat is het precies?

Een chemisch anker bestaat uit een 2 componenten lijm, bestaande uit een hars en een verharder. Met chemische verankering kun je draadstangen of wapeningsstaven in beton, metselwerk of ander bouwmateriaal bevestigen. Door de chemische reactie die ontstaat bij het spuiten van het chemisch anker hardt de 2 componenten lijm uit. Dit zorgt voor een stevige verbinding tussen de bouwmaterialen.

Hoe ga je te werk?

Nadat je het gat geboord en gereinigd hebt, wordt het chemisch anker aangebracht. Schuif kort daarna de draadstang of wapeningsstaaf met een draaibeweging in het gat. Door de draaibeweging voorkom je dat de lijm ophoopt aan één kant. Hoewel het misschien voor de hand liggend lijkt: het chemisch anker bevestigt zich niet door verlijming, maar doordat de lijm zich ‘vasthaakt’ aan de oneffenheden van het gat en de stang of staaf. Vervolgens hardt de lijm uit, waardoor een sterke verbinding ontstaat: het zit immers goed vast! Extra belangrijk is dus wel dat het gat ruw en stofvrij is om zeker te zijn van een optimale hechting.

Hoe lang moet een chemisch anker drogen?

Een chemisch anker hardt uit door de chemische reactie die ontstaat na het aanbrengen van de lijm. Hoe lang het duurt voordat deze reactie start, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hars en de temperatuur van zowel de ondergrond en het chemisch anker als de omgeving. Hierbij geldt: des te kouder, des te trager. Echter, ieder product heeft een eigen samenstelling. Sommige producten harden daardoor automatisch al sneller uit. Welk artikel je het beste kunt gebruiken voor jouw klus – dat vertellen we je graag!

Kies voor Chem Fix 2K

Kies voor Chem Fix 2K!

Hét chemisch anker voor jouw klus is onze Chem Fix 2K. Dit product zorgt voor een snelle, sterke en spanningsvrije verankering van onder andere schroeven, bouten en draadeinden in holle, massieve ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan beton, windblokken, metselsteen en holle bouwsteen. Het is specifiek geschikt voor verankering voor bouwelementen welke zwaar dynamisch worden belast.

  • Gebruiksklaar 1 kokersysteem
  • Gebruik in standaard kitpistool
  • ETA gecertificeerd
  • Extreem sterk
  • Geschikt voor vochtige ondergronden

Let op: niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Verkleuring kan eventueel optreden in bepaalde omstandigheden. Ook niet geschikt voor permanente waterbelasting en voegafdichting.

Bestel nu extra voordelig

Ben je eruit? Is Chem Fix 2K ook voor jou dé oplossing? Mooi! Bestel het product direct online. Kies voor minimaal 2 á 3 kokers, zodat je geen verzendkosten betaalt. En bestel je voor 16.00 uur vandaag? Dan kun je de volgende werkdag al aan de slag. Kom je er nog niet uit? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.