Siliconenkit of acrylaatkit? Zo maak je de juiste keuze 

Wat is beter? Siliconenkit of acrylaatkit? Met veel verschillende soorten kitten en lijmen op de markt is dit een vraag die veel gesteld wordt. Kit is een extreem handig product en kan op vele manieren gebruikt worden. In dit artikel lichten wij de verschillen toe zodat jij weet welke kit je het beste kunt gebruiken tijdens jouw volgende klus!

Wist je dat wij de laagste prijzen van Nederland én België garanderen? Doordat wij rechtstreeks importeren vanuit de producent, kunnen we dit hanteren. Zo bestel jij als bedrijf, zzp’er of particulier de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Bovendien breiden we ons assortiment continu uit om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. 

Verschil tussen siliconenkit en acrylaatkit 

Tackmasters Silicon Sealer

Acrylaatkit en siliconenkit zijn vergelijkbaar qua eigenschappen en uiterlijk. Beide kitten zijn pasta vormig tijdens het aanbrengen en rubberachtig in uitgeharde staat. Maar wanneer gebruik je nu welke van de twee? En wat zijn de verschillen?

Acrylaatkit droogt sneller en is overschilderbaar, maar is minder elastisch en waterwerend. Acrylaatkit is voornamelijk geschikt voor het opvullen van voegen en kieren bij vaste onderdelen zoals deurkozijnen, raamkozijnen, vensterbanken, trappen, plinten en wanden. 

Siliconenkit blijft vele malen elastischer bij uitharding, is enorm water-, schimmel- en verouderingsbestendig en kan daarom het best in de badkamer worden gebruikt. De elasticiteit voorkomt scheuren van de voegen door beweging van de ondergrond. De kit is door zijn zachte rubberen structuur niet overschilderbaar. 

Dus, welke kit is beter? Siliconenkit of acrylaatkit? We moeten concluderen dat de ene kit niet beter is dan de andere. Het is volledig afhankelijk van de soort klus die je gaat uitvoeren. 

Bekijk hier het complete assortiment kitten. Wat ook niet kan ontbreken zijn de Tackmasters kit benodigdheden, zoals onze kitpistolen

Moet ik siliconenkit of acrylaatkit gebruiken? 

Tackmasters Acryseal

De Tackmasters Silicon Sealer siliconenkit is een neutraal, zuurvrije- en schimmelwerende afdichtingskit voor het duurzaam afdichten van alle typen voegen in sanitaire ruimten en tussen sandwichpanelen en ruimten met een hoog vochtgehalte. Je kunt de siliconenkit bijvoorbeeld gebruiken voor het afdichten van kozijnen, koelcellen, keukens, zwembaden, polycarbonaat terrasoverkappingen en nagenoeg alle typen (natuur)steen. De kit hecht op praktisch alle ondergronden en materialen. 

Tackmasters siliconenkit online bekijken

Acrylaatkit is speciaal ontwikkeld als voeg-, vul- en reparatiemiddel voor het dichten, vullen en repareren van voegen in gevels, muren, wanden en plafonds. De kit is geschikt voor de meeste ondergronden, zoals hout, hard- en zachtboard, isolatiematerialen, verf- en laksystemen, pleister, metalen en meer. De kit is goed overschilderbaar en watergedragen.

Tackmasters acrylaatkit online bekijken

Meer informatie

Ben je op zoek naar kit maar weet je nog niet zeker welke lijm het beste past bij jouw specifieke klus? Of heb je misschien andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan je graag persoonlijk te woord. Wij geven je een persoonlijk advies zodat je altijd goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Ben je er al uit? Bestel dan direct eenvoudig en snel jouw benodigdheden in onze webshop.

Laagste prijsgarantie van Nederland en België

Omdat wij bij Tackmasters rechtstreeks importeren vanuit de producent, kunnen we de laagste prijzen van Nederland en België garanderen. Onze Silicon Sealer bestel je al voor € 5,49 (excl. btw) en de Acryseal voor slechts € 1,89 (excl. btw) per koker. Bij een minimale bestelwaarde van € 25 profiteert je ook nog eens van gratis verzending.

Zakelijk bestellen 

Hoveniers, aannemers en bouwbedrijven profiteren bij Tackmasters van nóg meer voordeel met een zakelijk account. Benieuwd geworden? Onze verkoopafdeling zit dagelijks klaar voor jouw belletje, mailtje of appje om de mogelijkheden voor korting of staffelprijzen te bespreken.

Vandaag bestellen, morgen aan de slag!

Klaar binnen no-time jouw klus met onze best beoordeelde kitten. Klik op de link en ontdek onze Silicon Sealer en Acryseal. Als je vandaag voor 16:00 bestelt, kun je morgen al aan de slag!

Shop hier alle Tackmasters lijmen en kitten.