plintenkit

Onderkant van plinten afkitten: hoe doe je dat?

Plinten afkitten, geen moeilijke taak. Maar, dit moet wel goed gebeuren. Je wilt natuurlijk niet dat een zootje wordt. Voor een mooie afwerking van je plinten raden wij onze afdichtingskits sterk aan. Wil je meer weten? Lees snel verder, we leggen je alles haarfijn uit, ook hoe je te werk gaat met het afkitten van je plinten aan de onderkant.

Kies voor Tackmasters Polymeerkit

Voor je gaat beginnen met het afkitten van je plinten op een ondergrond is het van belang dat je een hoogwaardige kit gebruikt. Wij raden je onze polymeerkit sterk aan. Deze polymeerkit is een transparante kit en geschikt om praktisch alles te lijmen, monteren, afdichten en voegen. De kit hecht uitstekend zonder primer op de meeste, zelfs vochtige ondergronden en materialen. Daarnaast is de kit erg geliefd wegens de snelle doorharding. Zie hier alle pluspunten van onze polymeerkit op een rij:

 • Universeel toepasbaar;
 • Droogt kristalhelder transparant op;
 • Snelle uitharding;
 • Blijvend elastisch;
 • Hoog absorptievermogen van trillingen (akoestisch);
 • Weekmaker, oplosmiddel, siliconen- en isocyanaatvrij;
 • UV, weer, water, vocht, schimmel- en verouderingsbestendig;
 • Isega Food Approval gecertificeerd.

Wat heb je nog meer nodig?

Naast een goed werkende kit, heb je ook nog een aantal accessoires nodig ter voorbereiding wanneer je aan de slag wilt gaan met het afkitten van je plinten aan de onderkant. Zo hebben we diverse professionele kitpistolen op voorraad. Deze zijn ook geschikt voor stuggere lijmkitten en hebben gemakkelijke deblokkering. Daarnaast hebben we ook verschillende voegenbanden, schoonmaakdoekjes én lijm en kit verwijderaar. Kijk vooral even rond en controleer wat je nog nodig hebt!

Kitten maar!

We gaan aan de slag met het afkitten van je plinten aan de boven- en onderkant. Misschien heb je dit wel eens eerder gedaan en wil je even een korte reminder over de juiste manier, maar ook als je dit nog niet eerder hebt gedaan is het handig om door te lezen. Zoals we eerder hebben genoemd, het is niet moeilijk, maar het moet wel juist gedaan worden. Volg het stappenplan en je bent binnen no-time klaar!

 1. Zorg ervoor dat ondergronden schoon zijn. Dit houdt in: een droog, vet- en stofvrije ondergrond. Vette ondergronden goed ontvetten met Tackmasters Multi Clean.
 2. Ontdoe hechtvlakken van loszittende bestanddelen (zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn).
 3. Test de ondergronden vooraf af op hechting.
 4. Lijm verticaal (ventilerend) aanbrengen in rillen op 10 en 20cm onderlinge afstand. Niet aanbrengen in dotten!
 5. Daar waar nodig eventueel glad af te werken met Tackmasters Finisher spray.

Handig om te weten

De Seal & Bond remover is handig om van alles mee schoon te maken.

Tackmasters Polymeer lijmkit is bruikbaar voor diverse ondergronden en geeft een uitstekende hechting zonder primer op de meeste zelfs vochtige materialen- en ondergronden als beton, (natuur) steen, keramiek, gips, glas, spiegels, PS, PU, PVC, kunststoffen, polyester, lood, koper, zink, metalen, aluminium, R.V.S., hout, HPL- en cementvezelplaten, etc.

Is het nodig om je plinten schoon te maken? Niet uitgehard materiaal dient direct verwijderd te worden. Dit kan eenvoudig met onze Seal & Bond. Uitgehard materiaal is alleen mechanisch te verwijderen, wees dus snel. Je kunt je handen schoonmaken met Tackmasters Handywipes.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het afkitten van je plinten aan de onderkant? Neem gerust eens contact op! Onze specialisten staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van benodigde informatie en tips.

Op zoek naar meerdere producten? Bekijk al onze lijm- en kitmiddelen via onderstaande knop. Zeer voordelig en eenvoudig in gebruik!