Piepschuim lijmen? Kies voor de #1 EPS lijm

Wil je piepschuim lijmen? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. Onze Tackmasters EPS lijmspray is alles wat je nodig hebt. Piepschuim lijmen wordt hiermee kinderspel: zo eenvoudig én met een mooi eindresultaat was lijmen nog nooit.

Dé goedkoopste EPS Spray van NL + BE.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten lijmen op de markt om allerlei soorten materialen mee te kunnen verlijmen. EPS lijm heeft enkele grote voordelen als het gaat om piepschuim lijmen: je spuit de lijm op het piepschuim (en de ondergrond) en binnen slechts enkele minuten is de lijm uitgehard en kan er niets meer mee gebeuren. Dus stoot je er later per ongeluk tegenaan: de piepschuim blijft op zijn plaats.

Daarnaast is EPS contactlijm goed te verlijmen op verschillende ondergronden, denk aan beton, hout, metaal, aluminium, kunststof, rubber en karton. De EPS lijmspray is verkrijgbaar in de bouwmarkt, maar we raden aan om online te bestellen. Je betaalt dan gemiddeld 2 – 3 euro minder per spuitbus. Bovendien is de kwaliteit beter. De EPS Spray van Tackmasters is een begrip in de bouwwereld en wordt door veel bouwbedrijven en zzp’ers gebruikt.

Piepschuim lijmen: waarom EPS spray?

EPS Spray is speciaal ontwikkeld voor EPS, XPS en piepschuim lijmen. Iedereen kan de lijm eenvoudig aanbrengen en bovendien geldt dat deze een lager gezondheidsrisico heeft en beter is voor mens en milieu. Dit komt doordat de contactlijm zeer laag in oplosmiddelen (tast de ondergrond niet aan) en vrij van chloorhoudende bestanddelen is. Daarnaast is de contactlijm zeer krachtig, snel droog en heeft het een lange verwerkingstijd.

Let er wel op dat je goed de verwerkingsvoorschriften doorleest voordat je begint aan je klus. Zo is EPS Spray niet geschikt niet geschikt voor het verlijmen van flexibel PVC of andere weekmakende materialen. Neem bij twijfel contact op voor het juiste lijmadvies.

Ga zelf aan de slag met je klus

Zorg voordat je piepschuim gaat lijmen ervoor dat de ruimte waarin gewerkt wordt voldoende geventileerd is. Zowel de ondergrond- als omgevingstemperatuur mag tussen de 5 en 40 graden Celsius zijn. Maak daarna de ondergrond droog-, stof- en vetvrij met de juiste reinigingsmiddelen.

  1. Spuit nu de lijm rustig en gelijkmatig in banen op. Overlappen raden we aan maar is niet specifiek nodig.
  2. Let op voldoende dekking van het lijmbed, circa 80%.
  3. Breng de lijm op beide zijden aan.
  4. Na ongeveer 3 – 5 minuten kun je beide delen samenvoegen, afhankelijk van de omgevingsfactoren.
  5. Samengevoegde delen kun je stevig aandrukken met een pers of handwals.
  6. Als je voor overlappend spuiten gekozen hebt, kun je de wachttijd minimaal verdubbelen.
  7. Breng bij poreuze ondergronden nog een extra laag aan. Neem ook voor deze extra laag de droogtijd in acht.

Vandaag besteld, morgen in huis

De allerbeste en goedkoopste lijm voor piepschuim lijmen is onze EPS Spray. Voor een 500 ml spuitbus betaal je slechts 8,49 euro. Vanaf 25 euro betaal je geen verzendkosten, dus we adviseren om minimaal 3 spuitbussen aan te schaffen. Grote kans dat je dit aantal ook daadwerkelijk nodig hebt, want als het om grote oppervlakken gaat zul je dit ook zeker verbruiken. En wist je dat als je vandaag voor 16.00 uur bij Tackmasters besteld je je producten morgen al in huis hebt?