Zo lijm je plinten met plintenkit

Plinten lijmen: dit is de beste kit voor het afkitten van plinten

Ga je plinten lijmen? Gebruik dan een High Tack kit van Tackmasters. Plinten afkitten is snel en levert het mooiste eindresultaat.

High Tack kit van Nederland.

Tegenwoordig is het gebruikelijk om grote plinten vast te zetten met High Tack kit. High Tack kit heeft enkele grote voordelen. Het is eenvoudig in gebruik: je spuit de kit op de achterkant van de plint en duwt deze vervolgens te gen de muur. Binnen een dag is de kit uitgehard en kan er niks meer mee gebeuren. Stoot je met een stofzuiger tegen de plint of laat je iets vallen: de plint blijft op zijn plaats.

Daarnaast is High Tack kit blijvend elastisch, waardoor de plinten over 20 jaar met een klein beetje kracht weer van de muur getrokken kunnen worden. Dit voorkomt dat jouw muren niet worden beschadigd.

High Tack kit is verkrijgbaar in de bouwmarkt, maar we raden aan om online te bestellen. Je betaalt dan gemiddeld 2-3 euro minder per koker. Ook is de kwaliteit beter. De High Tack kit van Tackmasters is een begrip in de bouwwereld en wordt door veel bouwbedrijven en zzp’ers gebruikt.

Wil je een impressie van de hechtkracht van de High Tack kit van Tackmasters? Bekijk dan eens deze video. Hierin laten we zien dat je zelfs de zwaarste materialen kunt vastkitten!

Plinten afkitten: welke kit heb ik nodig?

De allerbeste en goedkoopste High Tack kit is onze Strong Bond High Tack. Voor een 290 ml koker betaal je slechts 3,99 euro. Vanaf 25 euro betaal je geen verzendkosten, dus we adviseren om minimaal 6 a 7 kokers aan te schaffen. Grote kans dat je dit aantal ook daadwerkelijk nodig hebt, want je zult veel tubes verbruiken als je plinten gaat vastzetten.

plinten lijmen

Hoeveel kit heb ik nodig om plinten te lijmen?

Dit is afhankelijk van de hoogte van de plinten. Hoge plinten hebben meer kit nodig. We hebben daarom een lijstje gemaakt die je kunt aanhouden:

  • Zijn de plinten tot 5,5 cm hoog? Reken dan 20 meter per koker (290 ml).
  • Zijn de plinten 5,6 tot 7 cm hoog? Dan heb je iedere 17,5 meter een koker nodig.
  • 7,1 t/m 9,0 cm hoog? Reken dan één koker per 15 meter.
  • 9,1 t/m 12 cm hoog? 12,5 meter per koker.
  • 12,1 tot 27 cm hoog? 10 meter per koker.
  • Hoger dan 27 cm? Dan heb je iedere 7,5 meter een koker nodig.

Een rekenvoorbeeld: je hebt een kamer met een vloeroppervlak van 100 vierkante meter (10 bij 10 meter) met 1 deur. Je hebt dan in totaal 39 meter plinten nodig (vier zijdes van tien meter min 1 meter voor de deur). De plinten zijn 8 centimeter hoog. In dat geval heb je dus iedere 15 meter één koker nodig en adviseren we om drie High Tack kit-kokers te bestellen bij Tackmasters.

Waarom plinten lijmen of kitten en niet schroeven of spijkeren?

Plinten schroeven of spijkeren kost niet alleen veel meer tijd, maar daarnaast moet je gaten en andere oneffenheden wegwerken. Soms hoor je als nadeel van lijmen of kitten dat plinten voor altijd vast zitten, maar dat is niet waar. Gebruik je goede, blijvend elastische high tack kit – zoals de kit van Tackmasters – dan kun je plinten in de toekomst enigszins makkelijk verwijderen. Wel adviseren we om niet teveel kit aan te brengen op de achterkant. Daar gaat het namelijk meestal mis. Zie dit en meer tips hieronder om een meester te worden in het plaatsen van plinten en plinten afkitten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je plinten gaat afkitten, moet je met verscheidene zaken rekening houden. Zo is het niet alleen belangrijk om te weten welke kit je moet gebruiken bij het afkitten van plinten, maar ook welke voorbereidingen je moet treffen. Een goede voorbereiding is namelijk één van de belangrijkste vereisten voor een strak eindresultaat. Wanneer je plinten gaat afkitten, is het belangrijk dat je werkt met een ondergrond die vet- en stofvrij is. Wanneer de ondergrond niet vuilvrij is, kan de kit niet goed hechten. De ondergrond kan vrij worden gemaakt met een combinatie van cleaners en papier- en poetsdoeken.

Hoe kan ik kit het beste aanbrengen op de achterkant van een plint?

Veel mensen trekken strepen, maar daarmee verbruiken zij veel te veel kit. Niet alleen zijn plinten dan moeilijker te verwijderen, maar ook heb je meer tubes nodig. Vergeet niet: plinten hoeven geen honderden kilo’s te dragen (zoals vensterbanken). De enige functie is tegen de muur blijven plakken. Wij adviseren om kleine dotjes kit op de achterkant te maken in een zigzaggend-patroon. Zorg dat er ongeveer 10 tot 15 centimeter tussen ieder dotje zit.

De laatste stap bij het afkitten van plinten

Bij het afkitten van plinten komt als laatste een cruciale stap kijken; het afstrijken van de kit. Wanneer je gebruik maakt van elastische, soepel te spuiten kit – zoals onze Strong Bond High Tack – dan kun je de kit afstrijken met een natte vinger. Zorg ervoor dat je naar je toe werkt en goed afstrijkt. Hierdoor krijg je een strakke kit lijn en dus een mooi eindresultaat!

plinten lijmen

Ga jij je plinten afkitten?

Is het duidelijk genoeg hoe je jouw plinten kunt lijmen? Mooi, dat is goed om te horen! Bestel dan nu direct jouw High Tack kit van Tackmasters voor jouw klus. Deze kit is het product voor het afkitten van plinten en is niet voor niks een waar begrip in de bouwwereld. En wanneer je op werkdagen bestelt, kun je de volgende dag al aan de slag! Ben je benieuwd naar wat anderen over Tackmasters te zeggen hebben? Bekijk dan eens hier onze lovende reviews.

Heb je misschien toch nog een vraag over het lijmen van jouw plinten of wil je persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan maar wat graag paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Dit zodat jij zo goed mogelijk aan de slag kunt gaan. Bestel direct online!